2020 är året som företag inför Bitcoins oslagbara användningsområden.

Calvin Ayre: 2020 är året som företag inför Bitcoins oslagbara användningsområden.

För Bitcoin, om 2019 var året för skalning, är 2020 året för företagsadoption och Kick Ass Utility.
Som jag påpekade förra året, kapades Bitcoin av protokollutvecklare tidigt i sin existens, vilket bromsade dess tillväxt och potential under det senaste decenniet. Bitcoin befriades äntligen från sina fångare för drygt ett år sedan den 15 november 2018, med uppkomsten av BSV som namn och ticker-symbol för det ursprungliga Bitcoin-protokollet. Sedan Bitcoin självständighetsdagen har vi sett en explosion av tillväxt på BSV och det börjar (åter) börja 2020.
Genesis kommer att återställa Bitcoins verkliga potential
Efter att Genesis Hard Fork har låsts in den 4 februari kommer det ursprungliga Bitcoin-protokollet slutligen att återställas och tillbaka på rätt spår för att vara ”Set in Stone” precis som Satoshi (Craig Wright) avsåg. Att göra miners till navet i Bitcoins ekonomiska incitamentmodell, precis som Satoshis design alltid föreställdes, och att ta bort protokollutvecklare från att diktera regler i nätverket kommer att återställa den verkliga potentialen för Bitcoin år 2020. Ett stabilt Bitcoin-protokoll är exakt vad företag vill se innan de spenderar miljoner dollar på att bygga på det.
År 2020 kommer fler företag att börja inse de ekonomiska fördelarna med att utnyttja kraften i en skalbar offentlig blockkedja som en universell dataregistrering för sina företag. Vi kommer att se flera fall i företags-användning rulla ut när året fortskrider för Bitcoin SV. Denna ökning av applikationsutvecklingen på BSV kommer att driva fler och fler transaktioner på kedjan. Sedan ”Bitcoin Independence Day” har BSV genererat betydligt fler dagliga transaktioner än BTC. BSV är för närvarande i nivå med ETH (och på vissa dagar som övergår ETH) för daglig transaktionsvolym. I slutet av Q1 kommer BSV att vara den blockkedja med obestridbart största antal dagliga transaktioner, som massivt överträffar alla andra.

bitinfocharts-transaktioner-BTC-et-BSV
Källa: Bitinfocharts

Smarta investerare kommer att se BSV är den riktiga Bitcoin
När Enterprise-användningen på BSV ökar ökar verktygsvärdet för tokenet och priset börjar återspegla dess verkliga värde. BSV är avsevärt undervärderad just nu. Illusionerna och falska berättelserna från de andra kedjorna har börjat ta upp sig, vi kommer att börja se fler och fler smarta investerare i rymden inse att BSV är den riktiga bitcoin. Detta kommer att utlösa en förskjutning från altcoins, inklusive särskilt BTC, BCH och ETH, till BSV. Det kommer också att vara en tillströmning av nya kunniga investerare som strömmar till Bitcoin SV startups förutom att investera i själva tokenet, 2020.
Migrationsmarknaden började redan i liten skala i början av 2019, den kyldes av de samordnade avnoterade attackerna. Men med utbytesreglering i horisonten kommer vi att se detta migrationsmönster från altcoins tillbaka till Bitcoin accelerera 2020. BSV är den enda skalbara distribuerade blockchain-lösningen som kan stödja en global företagsplattform. I slutet av året tror jag att priset på BSV kommer att vara högre än något annat tecken inklusive BTC.
Miners för att öka BSVs hashpower
Applikationsutveckling, transaktionsvolym och marknadspris kommer inte att vara de enda sakerna som migrerar till Bitcoin SV blockchain 2020, kommer gruvarbetare också. Nya och etablerade bitcoin gruvarbetare kommer att fortsätta öka mångfalden av hasskraft på Bitcoin SV under hela året. Denna trend började under andra halvåret 2019 (efter uppgraderingen av Quasar-protokollet) och visar inga tecken på att stoppa snart. Den ökade konkurrensen i bitcoin-gruvutrymmet kommer att stimulera fördelarna för hela BSV-ekosystemet eftersom professionell gruvdrift ser ut för att förnya och specialisera sig. Införandet av ”gruvdrager-id” gör det möjligt för kundanpassade affärsmodeller för specialgruvdrift att utvecklas.

mynt dans-thisweeksv
Källa: coin.dance

När transaktionsvolymen fortsätter att öka på Bitcoin SV från Enterprise-användning, kommer också intäkter från transaktionsavgifter att göra det till det enda hållbara alternativet för gruvarbetare som vill göra vinst efter halveringen. Som en av de största bitcoin gruvarbetarna på planeten förstår jag vikten av ytterligare inkomstströmmar som krävs för att göra den sidan av min verksamhet hållbar på lång sikt. Det betyder obegränsade blockstorlekar och massor av mikrotransaktioner som betalas av mikrobetalningar. Bitcoin gruvarbetare kommer att flytta till den kedja som har mest intäktspotential för sitt bevis på arbete. Bitcoin SV är den enda kedjan i stan.
BSV blockchain kommer också att se gruvdrift med variabel ränta för första gången i Bitcoin historia. Detta gör det möjligt för gruvarbetarna att sänka det belopp de debiterar per byte data (och därmed per transaktion) för kunder med hög volym som ytterligare kommer att öka efterfrågan på transaktioner i kedjan. Nya funktioner kommer också att göra det möjligt för gruvarbetare att dynamiskt koppla sina avgifter till fiatvalutapriser (snarare än endast satoshis per byte), för att ge företagets användare den prissäkerhet de vill ha för budgetplaneringsändamål. Denna typ av fiatvalutapriser är exakt vad börsnoterade företag och andra stora företag behöver för att börja öka sin användning av Bitcoin-boken för applikationer, prisstabilitet och framtida tydlighet.
Teranode kommer
Genesis-uppgraderingen är inte den enda stora skalningsutvecklingen för BSV 2020. Teranode-projektet kommer också att lanseras senare under 2020; det är en företagsklassversion av Bitcoin SV Node-programvaran, som bygger om Bitcoin-koden från grunden med hjälp av en mikrotjänstarkitekturmetod för att skapa bättre funktionalitet för stora företag. Teranode, som är utvecklad av nChain, det världsledande forsknings-, utvecklings- och rådgivningsföretaget för blockchain-teknik, kommer att försäkra sig om att Bitcoin SV ska skalas till massiv användning i takt med att global adoption ökar.
Blockchain-utvecklare som för närvarande arbetar med dead end tech någon annanstans, kommer att fortsätta att migrera från vad jag kallar “hobbyplattformarna” till BSV eftersom det vågar. Utvecklare kommer att börja uppleva sin egen FOMO (Fear Of Missing Out) och kommer att börja tävla för att bygga sina befintliga projekt på det stabila Bitcoin SV-protokollet innan någon stjäl sin stora idé eller användningsfall.
Oavsett vad andra vill att du ska tro är blockchain-protokollets krig över, de andra kedjorna är döda män som går. I slutändan kommer det bara att finnas Bitcoin SV , ta inte mitt ord för det, ta mitt bevis på arbete.
Vi har en spännande tid framåt 2020. Jag ser fram emot att se er alla i London 20-21 februari för CoinGeek-konferensen som förväntas bli världens största någonsin konferens med fokus på applikationsutveckling ovanpå en offentlig blockchain, så don missar det inte. Gott nytt år!
Uppgraderingen av Genesis-protokollet den 4 februari 2020 är ett monumentalt steg i Bitcoin-historien och kommer att se BSV återvända så nära det ursprungliga protokollet som möjligt förutsatt av Satoshi Nakamoto. Besök sidan Genesis Hard Fork för att lära dig mer.