Varför 2020 blir Bitcoins viktigaste år.

Varför 2020 blir Bitcoins viktigaste år

2019 var året då Bitcoin började komma tillbaka på rätt spår. Tusentals investerare, utvecklare, byggare och fans – några av dem som återvänder till scenen – hittade en reserv av ny energi och entusiasm. Men om 2019 var återuppbyggnadsåret, är 2020 ett år tungt med förväntan. Människor förväntar sig att saker ska hända 2020. Vilka är några av de händelser vi borde se upp för?

Jag bör notera att detta inte är tänkt att vara en förutsägelse och det är verkligen inte en garanti för att alla dessa händelser kommer att hända. Vissa är säkra, andra är maybes. De kan alla interagera med varandra på esoteriska och mystiska sätt. Kom ihåg det berömda citatet från Donald Rumsfeld om kända, kända, okända, okända okända, om du vill.

Låt oss dela upp 2020-frågorna för att titta på två avsnitt: Bitcoin-tekniska problem (som är säkrare att hända, men kan ha intressanta effekter) och frågor kring Craig Wright (som är mycket mindre förutsägbara för oss, men som också kan ha stor inverkan) .

Här är de två huvudsakliga tekniska frågorna att se år 2020:

Genesis: I början …

I december 2019 började Bitcoin SV Node-teamet att rulla ut ” Genesis ” -uppgraderingen till sin Bitcoin SV Node-programvara. Den hårda gaffeln den 4 februari 2020 representerar det sista stora steget mot att återställa Bitcoin-protokollet så nära som möjligt på det sätt Satoshi Nakamoto föreställde det 2008.

Genesis kommer att innehålla några viktiga funktioner som kommer att avgöra BSVs framtid 2020 och långt bortom. Det kommer att tillåta Bitcoin att fortsätta på sin väg till massivt skala och det kommer att introducera funktionalitet för smarta kontrakt, tokenisering och en mängd Metanet-applikationer.

Det tar bort alla begränsningar för transaktionsblockstorlekar, vilket ger gruvarbetare mer makt att bestämma vilken typ av data de ska bearbeta (och tjäna mer pengar på att göra det). Förbättringar av Bitcoin-skriptspråket tillåter mer data i varje transaktions OP_RETURN-funktioner. Med Genesis kommer Bitcoin också att stödja fler ”icke-standard” -transaktioner, ha parallell transaktionsverifiering (för att stoppa enorma block som täcks av nätverket) och säkrare nollbekräftelsetransaktioner. De två sista funktionerna fungerar också som skydd mot ett antal attackvektorer, som att avsiktligt skicka enorma mängder data till nätverket för att bromsa det.

Här är en video av nChains Steve Shadders som förklarar Genesis på CoinGeek Seoul i oktober:

Att göra Bitcoin mer attraktiv för gruvarbetare och företagsanvändare kommer att vara viktigt 2020, särskilt med tanke på ytterligare en avgörande extern händelse nästa år. Den händelsen är:

2020 Bitcoin halverar

Enligt reglerna i Bitcoin whitepaper halveras subventionen (eller belöningen) för blocket varje 210 000 block. Det är i allmänhet vart fjärde år, och nästa beräknas hända den 14 maj 2020. Ursprungligen 50 BTC per block, det sjönk till 25 2012 och till 12,5 BTC 2016. Efter maj 2020 kommer det att vara bara 6,25.

Halvenings” har hänt bara två gånger tidigare, 2012 och 2016. Båda hände innan den ursprungliga hårdgaffeln 2017 delades över blockstorlekar, så det fanns ingen rivalitet som skapade extra förväntan. Medan båda såg att Bitcoin ökade dramatiskt i priset nästa år eller så, kan ingen säga säkert om halveringen orsakade detta … eller om det nödvändigtvis skulle hända igen.

Belöningshalvering kommer också att ske på BCH- och BSV-kedjorna, eftersom alla tre Bitcoin-varianter använder samma ursprungliga kod och hashningsalgoritm. Detta är viktigt eftersom icke-ideologiska gruvarbetare lätt kan växla mellan kedjor, beroende på vilket mynt som är mest lönsamt.

På grund av variationer i blockbekräftelsetider sedan 2017 kommer BCH att halveras först och sedan BSV, innan BTC slutligen. Kom ihåg att denna timing kan ändras. Detta är viktigt eftersom det – i åtminstone några veckor – det sannolikt kommer att vara mer lönsamt att bryta BTC. Detta kan leda till en nedgång i hashfrekvensen och eventuellt enhetspris för BCH och BSV, vilket kanske eller inte kan vara tillfälligt.

Det är de viktigaste tekniska händelserna att se år 2020. Vilket leder oss till frågorna kring Craig Wright – vissa inom hans kontroll, andra mindre. Och här går vi in ​​i verkligt opartat territorium, vilket betyder att saker och ting kan bli riktigt intressanta.

Tulip Trust / s: Kan, och skulle Craig Wright tank BTC?

Förekomsten av ett mystiskt förtroende som innehåller nycklarna till över en miljon tidiga Bitcoins som kallas ”Tulip Trust” hade viskats om i flera år. Men mer specifika detaljer framkom i svurna uttalanden från Dr. Craig Wright som en del av hans försvar mot Ira Kleiman-fallet.

Det finns faktiskt två Tulip Trusts (I och II) som involverar en komplex webb av internationella företag och individer – av vilka några har fallit ur kontakt. Förtroendena innehåller bitcoins som Wright hade brytts eller förvärvat mellan 2009 och 2011. Förtroendena föreskriver tydligen att privata nycklar till 1,1 miljoner BTC (och därmed dess gaffelade tillgångar) kommer att bli tillgängliga för Wright i början av januari 2020.

Detta är viktigt eftersom en miljon BTC är ett betydande belopp … tillräckligt för att krascha BTC-priset om den som har dem väljer att sälja dem. Och Craig Wright har uttalat offentligt att han kommer att göra något sådant med donationer till välgörenhet (det är oklart om han skulle donera dem före eller efter att ha säljt dem). Men med tanke på strukturen för förtroenden och personer som är involverade, är det osäkert om nycklarna faktiskt kommer att levereras, eller av vem eller hur händelser kommer att panorera. Vi kommer att ha en tydligare idé under det nya året.

Andra frågor kvarstår. Finns tulpanförtroendet faktiskt, eller ens om de gör det, kommer de att hosta nycklarna till den miljon plus Bitcoin skattkistan? Vissa Craig-watchers är mycket självsäkra och skeptiker är (som alltid) skeptiska. Kommer vi till och med att veta med säkerhet, eller måste vi dra det från efterverkningarna? Kan Ira Kleiman få en del? Kommer Tulip Trusts så kallade ”bonded courier” att dyka upp på en ensam väg i regnet med informationen ”Back to the Future” -stilen? Historien har definitivt en surrealistisk, filmliknande mystik.

Ännu bättre är att ovanstående händelser kan försvinna om du tror att Craig Wright är Satoshi Nakamoto eller till och med oavsett om han faktiskt är det eller inte. Som leder oss till nästa nummer:

Kan Craig Wright bevisa att han är Satoshi Nakamoto i domstol?

Trots missuppfattningar i mindre kunniga Bitcoin-kommentarer och mediekretsar handlar Ira Kleiman-talan inte (direkt) om huruvida Craig Wright är Satoshi Nakamoto eller inte. Emellertid har Dr. Wright tidigare hävdat att han vill bevisa att han är Satoshi inför en domare.

Runt april 2019 hotade Dr. Wright stämning mot populära kommentarer på sociala medier som upprätthöll offentliga ståndpunkter om att han inte är Satoshi, eller som kallade honom ett bedrägeri, för åtal. Han följde sedan igenom dessa hot med faktiska kostymer, särskilt mot podcaster Peter McCormack och sociala medier identitet HODLonaut

Exakta detaljer om ärendena är svåra att få utanför varje partis inre krets, och överdrivna ”seger” -påståenden sprider sig runt sociala medier under alla processuella steg. Fallen kanske inte ens ser slutgiltiga slutsatser 2020, men kan vara säkra på att de kommer att få uppmärksamhet och att uppmärksamheten kommer att spela.

Börjat har patentkrig

På liknande sätt kan frågan om Craig Wright och nChains pågående och beviljade patent på blockchain- teknologier, inklusive smarta kontrakt själva, börja få effekt 2020. Detta är emellertid en annan fråga som sannolikt inte kommer att lösas 100% under det kommande år och kommer förmodligen inte att ge ett big-bang-resultat.

De stora frågorna här är: kommer fler patent att beviljas, och kommer konkurrerande företag som Bitcoin Core-stödjare Blockstream också att beviljas blockchainpatent? Kommer blockchain-utvecklare tyst att betala en licensavgift eller ta en mer motsatt inställning? Kommer patent att uppmuntra fler blockchainutvecklare att bygga vidare på BSV och därmed öka ekosystemets övergripande värde?

Håll i dig hårt

Allt detta och vi berörde inte ens Bitcoin prisspekulation. Allt vi kan säga säkert är: oavsett om vi gillar det eller inte, så spelar pris ingen roll – och det är en viktig drivkraft för både positiv och negativ press.

Alla ovanstående frågor kan ha dramatiska effekter på Bitcoin, dess konkurrenter (oavsett om deras namn inkluderar ”Bitcoin” eller inte) och både offentliga och gemenskapsinställningar. Vad som än händer, en sak är säker: det är säkert ett landmärkeår i Bitcoin-historien. Vi kommer alla att vara mycket klokare i slutet av det än vi är nu, på något sätt. Så bänd er själva i … vi lever i intressanta tider.

Uppgraderingen av Genesis-protokollet den 4 februari 2020 är ett monumentalt steg i Bitcoin-historien och kommer att se BSV återvända så nära det ursprungliga protokollet som möjligt förutsatt av Satoshi Nakamoto. Besök sidan Genesis Hard Fork för att lära dig mer.