Plånböcker – Wallets

Dina bitcoin sparas i en plånboksapp, en ”wallet” på din telefon eller dator. En wallet förvarar egentligen bara din privata nyckel som ger dig möjlighet att flytta Bitcoins som ligger på en adress i nätverket till en annan.

Ledger Nano S

Det finns också hårdvaru-wallets som kopplas till datorn via USB.Den vanligaste är Ledger Nano S som kan hantera Bitcoin SV via tilläggsprogrammet Electron Cash version 3.3.2. Nedladdningslänk hittar du här. Hur du byter till SV server hittar du här: https://support.ledger.com/hc/en-us/articles/360012270054

 

 

 

Handcash är en populär app som finns för Android och snart även iPhone.
De har utvecklat ett smart system där man kan göra en transaktion bara igenom att hålla två mobiler mot varandra. De kopplas ihop via NFC-teknologi.

De har även ett smart system där man kan registrera användarnamn, ett ”handle”, t.ex $ditt_namn. Användare av HandCash kan då skicka transaktioner till andra användare igenom att bara ange ett användarnamn.
Registrera ditt $namn redan idag innan någon annan tar det!

Handcash erbjuder även ett system för kassalösningar kallat Handcash POP! som finns att ladda ner i App store och Google Play store.
Inom kort kommer det finnas handterminaler med touch-skärm som kör Android och Handcash POP! där kunden får ett utskrivet kvitto direkt ur handterminalen.